Quantcast
Πτώση της Wall Street και του ευρώ μετά την απόφαση της ΕΚΤ - enikonomia.gr
share

Πτώση της Wall Street και του ευρώ μετά την απόφαση της ΕΚΤ

δημοσιεύτηκε:

Αναστάτωση στις αγορές προκάλεσε η αιφνιδιαστική νυχτερινή ανακοίνωση της ΕΚΤ ότι σταματά από την επόμενη Τετάρτη να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση και στέλνει τις ελληνικές τράπεζες στον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) για τη χρηματοδότησή τους.

Ο δείκτης S&P 500 της Wall Street, ο οποίος κατέγραφε κέρδη 0,2% μισή ώρα πριν το κλείσιμο της αγοράς, έκλεισε με απώλειες 0,4% μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ. Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με οριακά κέρδη 0,1%, ενώ σημείωνε άνοδο 0,7% πριν την ανακοίνωση. 

Το ευρώ, που υποχωρούσε από νωρίς έναντι του δολαρίου, διεύρυνε τις απώλειες μετά την απόφαση της ΕΚΤ, με την ισοτιμία του να διαμορφώνεται 1% χαμηλότερα στα 1,1364 δολάρια. 

“Αυτή (η απόφαση της ΕΚΤ) ελήφθη νωρίτερα του αναμενόμενου και η αγορά είναι λίγο σοκαρισμένη. Η ΕΚΤ σφίγγει τα λουριά, μη αφήνοντας τις ελληνικές τράπεζες να μείνουν από ρευστότητα, αλλά η καμπάνα κτυπά. Ο κόσμος πίστευε ότι η ΕΚΤ θα το έκανε στο τέλος του μήνα και ότι ίσως νωρίτερα θα μπορούσε να υπάρξει μία συμφωνία”, δήλωσε αναλυτής μετοχών της εταιρείας Rhino Trading Partners της Νέας Υόρκης. 

 

Πηγή: Bloomberg

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.