Quantcast
Πτωτικά κινείται η Wall Street λόγω μείωσης των τιμών του πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Πτωτικά κινείται η Wall Street λόγω μείωσης των τιμών του πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Πτωτικά κινούνται οι δείκτες του Χρηαμτιστηρίου της Νέας Υόρκης, μετά τα επίπεδα ρεκόρ που έφθασαν την περασμένη εβδομάδα στον απόηχο της καταρχήν συμφωνίας του Eurogroup  για την παράταση του ελληνικού προγράμματος. 

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,32% στις 18.084,22 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,21% στις 2.105,76 μονάδες και ο Nasdaq κατά 0,19% στις 4.946,70 μονάδες. 

Η πτωτική πορεία της Wall Street συνδέεται με την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου.

Η τιμή του μπρεντ μειώνεται 2,4% στα 58,76 δολάρια το βαρέλι, και του αμερικανικού αργού (WTI) κατά 3,6% στα 48,99 δολάρια, λόγω των ανησυχιών για πλεονάζουσα προσφορά του “μαύρου χρυσού”, ωθώντας 1,2% χαμηλότερα τον δείκτη ενεργειακών μετοχών του S&P 500. 

Η Ελλάδα θα παρουσιάσει σήμερα τα σχέδια για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της στους τρεις θεσμούς – Ευρωπαική Επιτροπή, ΕΚΤ και ΔΝΤ – που πρέπει να την αποδεχθούν για να προχωρήσει η συμφωνία.

“Παρά τη σκληρή γραμμή της Γερμανία, οι προτάσεις θα γίνουν πιθανότατα αποδεκτές από την ΕΕ και ο λόγος είναι ότι απλά δεν μπορεί να έχει την πολυτέλεια μίας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, όχι επειδή η Ελλάδα είναι μεγάλη οικονομία, αλλά για ψυχολογικούςλόγους¨, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Rockwell Global Capital στη Νέα Υόρκη. 

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.