Quantcast
Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές - enikonomia.gr
share

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Πτωτικά κινούνταν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τις μετοχές των εταιριών που εμπορεύονται προϊόντα πολυτελείας να καταγράφουν από τις χειρότερες επιδόσεις μετά την ανακοίνωση της γαλλικής LVMH για χαμηλότερες των αναμενόμενων πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 και ο δείκτης των blue-chip στην ευρωζώνη Euro STOXX 50 κατέγραφαν νωρίτερα απώλειες κατά 0,4%. Η μετοχή της LVMH υποχωρούσε κατά 3,4% παρασύροντας πτωτικά τις ομοειδείς της εταιρίες, με την Burberry να καταγράφει απώλειες 2,1% και την Kering να σημειώνει πτώση κατά 2%.

Το αρχικό ράλι στις ιταλικές τραπεζικές μετοχές εξασθένησε καθώς κάποιοι επενδυτές εξέφρασαν επιφυλακτικότητα για τα σχέδια των ιταλικών αρχών αναφορικά με τη σύσταση ενός ταμείου 5 δισεκ. ευρώ που στόχο θα έχει τη διάσωση των αδύναμων τραπεζών.

«Τα νούμερα της LVMH δεν ήταν τόσο άσχημα, αλλά το πρόβλημα με το ιταλικό ταμείο για τις τράπεζες έγκειται στο ότι δεν είναι αρκετά μεγάλο και υπάρχει το ενδεχόμενο να θέσει σε κίνδυνο τράπεζες που είναι ήδη σε πολύ καλύτερη θέση», σχολίασε ο Φρανσουά Σαβαρί, επικεφαλής επενδύσεων στην εταιρία Prime Partners.

Από τις αρχές του έτους, ο δείκτης FTSEurofirst καταγράφει απώλειες σχεδόν 10% εν μέσω ανησυχιών ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας θα μπορούσε να επηρεάσει τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.