Quantcast
Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές - enikonomia.gr
share

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Πτωτικά κινούνταν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, ύστερα από τα κέρδη που κατέγραψαν στην προηγούμενη συνεδρίαση στον απόηχο των δηλώσεων της επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Federal Reserve), ενώ υποαπόδοση κατέγραφαν οι μετοχές των γαλλικών τηλεπικοινωνιακών εταιριών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε κατά 1,1%. Ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,3% στην προηγούμενη συνεδρίαση μετά τα σχόλια της επικεφαλής της Fed Τζάνετ Γέλεν που συνέστησε επιφυλακτικότητα σε ό,τι αφορά την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Οι γαλλικές εταιρίες τηλεπκοινωνιών κατέγραφαν σημαντικές απώλειες καθώς η Orange και η Bouygues παρέτειναν τις διαπραγματεύσεις για την πιθανή πώληση της Bouygues Telecom έως την Κυριακή, επικαλούμενες έλλειψη προόδου ενόψει της σημερινής προθεσμίας. Η μετοχή της Orange υποχωρούσε κατά 1,8%, ενώ η Bouygues κατά 3,7%. Πτωτικά κινούνταν και άλλες γαλλικές εταιρίες τηλεπικοινωνιών, με την Iliad να υποχωρεί κατά 2,8%, την Numericable-SFR κατά 3,3% και την Altice κατά 2,3%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.