Quantcast
Πτωτικά κινούνται οι τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά - enikonomia.gr
share

Πτωτικά κινούνται οι τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά

δημοσιεύτηκε:

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι αποδόσεις τους και να διευρύνεται το περιθώριο (spread) έναντι των γερμανικών ομολόγων.
Η επίσπευση της εκλογής Προέδρου η οποία επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας σε πρόωρες εκλογές, επηρεάζει αρνητικά την αγορά ομολόγων, αναφέρουν στελέχη της.
Έτσι πριν από λίγο, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνονταν στο 7,58% από 7,24% που είχε διαμορφωθεί χθες το απόγευμα στο κλείσιμο του ΗΔΑΤ. Συνακόλουθα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου διευρύνεται στο 6,88% από 6,52% που είχε κλείσει χθες.
Υποχώρηση σημειώνει επίσης και η τιμή του 3ετούς ομολόγου με αποτέλεσμα η απόδοσή του να έχει φθάσει το 7,54% από 6,2% που κυμαίνονταν χθες. Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου έχει αυξηθεί αντιστοίχως στο 7,22% από 6,33%.
Σημειώνεται ότι πτωτικά, αλλά με μικρότερες διακυμάνσεις, κινούνται και άλλες περιφερειακές αγορές ομολόγων της ευρωζώνης όπως η ιρλανδική, η ιταλική και η πορτογαλική.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.