Quantcast
Πτωτικά ξεκίνησαν οι ευρωαγορές - enikonomia.gr
share

Πτωτικά ξεκίνησαν οι ευρωαγορές

δημοσιεύτηκε:

Πιέσεις δέχονται σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τον ενεργειακό κλάδο να μετατρέπεται σε “βαρίδι” των αγορών μετά την πτώση του πετρελαίου. Επίσης, οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, στις 10:37, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ^FTSE-0,71% υποχωρεί κατά 0,33% στις 6.700 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση κατά 0,09% στις 9.966 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται με απώλειες 0,26% στις 4.371 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 0,13% στις 347,03 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Aurubis υποχωρεί κατά 3,8% καθώς η Goldman Sachs μείωσε τη σύστασή της σε neutral από buy προηγουμένως, εξαιτίας της πτώσης της τιμής των μετάλλων.

Στον αντίποδα, η Deutsche Lufthansa κερδίζει 4,9% καθώς αναβαθμίστηκε από την UBS Group σε buy, ενώ για τον ίδιο λόγο, της αναβάθμισης της από την Morgan Stanley, η Ingenico Group σημειώνει κέρδη 2%.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κατά 0,9% μειώθηκε η καταναλωτική δαπάνη στη Γαλλία τον Οκτώβριο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 0,2%.

Επίσης, αυξημένες κατά 1,9% ήταν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία τον Οκτώβριο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξησή τους κατά 1,7%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.