Quantcast
Πτωτικό άνοιγμα στις ευρωαγορές - enikonomia.gr
share

Πτωτικό άνοιγμα στις ευρωαγορές

δημοσιεύτηκε:

Πτωτικά ξεκίνησαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, υπό το βάρος των πιέσεων στις μετοχές που συνδέονται με την αγορά μετάλλων και των ανησυχιών που προκάλεσε η παραδοχή για τους κινδύνους μείωσης του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, στις 10:34, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ^FTSE-0,37% καταγράφει πτώση 0,10% στις 6.689 μονάδες, ο γερμανικός DAX ^GDAXI-0,47% υποχωρεί κατά 0,10% στις 9.464 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ^FCHI-0,68% κινείται με απώλειες 0,31% στις 4.253 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 0,21% στις 338,44 μονάδες.

Στο ταμπλό, η BHP Billiton υποχωρεί κατά 1,5%, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άντριου Μακένζι, δήλωσε ότι η εποχή της μαζικής επέκτασης της παραγωγής σιδήρου έχει τελειώσει. Τα σχόλια παρασύρουν και την Rio Tinto στην πτώση, καταγράφοντας απώλειες 1,7%.

Επίσης, στο -6,3% βρίσκεται η Technip, η οποία ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση εξαγοράς της CGG, έναντι 8,30 ευρώ ανά μετοχή. Η τελευταία είχε σημειώσει κέρδη 27% το προηγούμενο διάστημα, όταν και είχε αρχικά απορριφθεί το ενδεχόμενο εξαγοράς της από την Technip.

Στον αντίποδα, η Schmolz & Bickenbach κερδίζει 5,2%, μετά την αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για την πορεία των κερδών το 2014. Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 10,6 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του έτους, έναντι ζημιών ένα χρόνο νωρίτερα.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed στις 28-29 Οκτωβρίου, τα οποία ανακοινώθηκαν χθες, οι προοπτικές για τον πληθωρισμό περιορίζονται, εξέλιξη που εάν επιβεβαιωθεί θα είναι αρνητική για την ήδη αναιμική ανάπτυξη. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι αξιωματούχοι, ο πληθωρισμός αναμένεται να κινηθεί κάτω του στόχου του 2% μεσοπρόθεσμα, την ώρα μάλιστα που οι συνθήκες στην αγορά εργασίας βελτιώνονται. Υπενθυμίζεται ότι ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στο 1,4% σε ετήσια βάση, παραμένοντας για 29ο συνεχόμενο μήνα κάτω του στόχου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.