Quantcast
Ραγδαία άνοδος στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων στον απόηχο της πολιτικής κρίσης - enikonomia.gr
share

Ραγδαία άνοδος στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων στον απόηχο της πολιτικής κρίσης

δημοσιεύτηκε:

Άνοδο καταγράφουν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, εξαιτίας της σοβαρής κυβερνητικής κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρώμη.

Ύστερα από μήνες έντασης, ο ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι απαίτησε χθες να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές και πίεσε ασφυκτικά τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, προκαλώντας την οργή των εταίρων του στο Κίνημα Πέντε Αστέρων.

Το κόμμα της Λέγκας, που μετέχει στον συνασπισμό που κυβερνά την Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταθέσει στη Γερουσία πρόταση μομφής για να ρίξει την κυβέρνηση και ότι ελπίζει πως η χώρα θα πάει γρήγορα σε πρόωρες εκλογές.

Οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών ομολόγων αυξήθηκαν κατά 27 μονάδες βάσης στο 1,814% –σε υψηλό πέντε εβδομάδων και η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος από τον Μάιο του 2018– πριν υποχωρήσουν οριακά στο 1,7920%.

Αυξημένες ήταν και οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων μικρότερης διάρκειας, με τις αποδόσεις των διετών τίτλων να αυξάνονται κατά 27 μονάδες βάσης στο 0,283% και των πενταετών να σημειώνουν άνοδο 15 μονάδων βάσης στο 1,105%.

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ των ιταλικών και γερμανικών 10ετών ομολόγων διευρύνθηκε σε υψηλό πέντε εβδομάδων στις 237 μονάδες βάσης.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.