Quantcast
Ράλι ανόδου σημειώνει το δολάριο - enikonomia.gr
share

Ράλι ανόδου σημειώνει το δολάριο

δημοσιεύτηκε:

Ράλι κατέγραφε σήμερα η τιμή του δολαρίου αφού η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve) των ΗΠΑ Τζάνετ Γιέλεν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αύξηση των επιτοκίων αργότερα φέτος, με το αμερικανικό νόμισμα να αναμένεται να σημειώσει την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση των τελευταίων δύο μηνών.

Το δολάριο είχε υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελεταίων τριών εβδομάδων έναντι ενός καλαθιού βασικών νομισμάτων μετά την απόφαση της Fed κατά τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου να μην αυξήσει τα επιτόκια, με τις εκτιμήσεις κάποιων επενδυτών να μεταθέτουν χρονικά μια τέτοια κίνηση για το 2016.

Ωστόσο σε ομιλία της αργά χθες, η Γιέλεν είπε ότι αναμένει η Fed να αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια αργότερα φέτος, αρκεί ο πληθωρισμός να παραμείνει σταθερός και η αμερικανική οικονομία να είναι αρκετά ισχυρή ώστε να στηρίξει την απασχόληση.

Ο δείκτης δολαρίου κατέγραφε σήμερα άνοδο μισής ποσοστιαίας μονάδας στο 96,502. Το ευρώ υποχωρούσε 0,8% στα 1,1138 δολάρια, με το αμερικανικό νόμισμα να ενισχύεται επίσης έναντι του ιαπωνικού, σημειώνοντας άνοδο 0,4% στα 120,61 γεν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.