Quantcast
Ράλι κατέγραψαν οι κινεζικές μετοχές - enikonomia.gr
share

Ράλι κατέγραψαν οι κινεζικές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Ράλι κατέγραψαν σήμερα οι ασιατικές μετοχές, καθώς τα σχόλια της επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Federal Reserve Τζάνετ Γέλεν για τα επιτόκια πρόσφεραν στήριξη στην αγορά.

Ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης ενισχύθηκε κατά 0,94% στις 2.905,55 μονάδες. Ο μικρότερος δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με άνοδο κατά 1,64% στις 10.297,98 μονάδες.

Η συνολική αξία συναλλαγών μειώθηκε στα 486 δισεκ. γιουάν (74 δισεκ. δολάρια), από τα 500 δισεκ. γιουάν στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης ChiNext, που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, σημείωσε άνοδο κατά 2,53% κλείνοντας στις 2.144,82 μονάδες.

Στη χθεσινή της ομιλία ενώπιον του Κογκρέσου, η Γέλεν υιοθέτησε μια επιφυλακτική στάση ως προς την αύξηση των επιτοκίων, επισημαίνοντας τη «σημαντική αβεβαιότητα» για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ και ο βασικός χρήματιστηριακός δείκτης της Νότιας Κορέας επίσης ενισχύθηκαν σήμερα, χάρη στα σχόλια της Γέλεν.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.