Quantcast
Ράλι των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και της Wall Street - enikonomia.gr
share

Ράλι των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και της Wall Street

δημοσιεύτηκε:

Ράλι κάνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ έχει οδηγήσει τις αποδόσεις τους σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα, ενώ η εξασθένηση του δολαρίου σήμερα, μετά τη μεγάλη άνοδό του κατά το τελευταίο διάστημα, περιόρισε τους φόβους για τα κέρδη των αμερικανικών επιχειρήσεων και οδήγησε σε άνοδο την Wall Street.

Τόσο ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Europe Stoxx 600 όσο και οι δύο σημαντικοί δείκτες της Wall Street (Dow Jones και S&P 500) σημειώνουν άνοδο περίπου 1%. Άνοδο σχεδόν 2,5% σημειώνει ο δείκτης Dax, που καταγράφει νέο ιστορικό ρεκόρ στις 12.200 μονάδες. 

Αν και οι ευρωπαϊκές μετοχές αυξάνονται γενικά, ιδιαίτερα ελκυστικές είναι οι μετοχές των επιχειρήσεων, που έχουν καλύτερες πιστοληπτικές αξιολογήσεις και καταβάλλουν τακτικά μερίσματα στους μετόχους τους. 

Το ευρώ ανέκαμψε σήμερα, κερδίζοντας 0,8% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,058 δολάρια, ενώ είχε υποχωρήσει στην ασιαστική αγορά στα 1,045 δολάρια που είναι νέο χαμηλό 12ετίας. 

Οι επενδυτές προσβλέπουν στις αποφάσεις που θα λάβει μεθαύριο η ομοσπονδιακή αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed), καθώς τα πρόσφατα αδύναμα στοιχεία όσον αφορά τον πληθωρισμό και τις λιανικές πωλήσεις  δεν έχουν εκτροχιάσει τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων της. 

 

Πηγές: Reuters, Wall Street Journal

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.