Quantcast
Ρέγκλινγκ: «Η κρίση είναι πίσω μας» - enikonomia.gr
share

Ρέγκλινγκ: «Η κρίση είναι πίσω μας»

δημοσιεύτηκε:

«Η κρίση είναι πίσω μας. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν λάβει πολλά μέτρα, προκειμένου να κάνουν την Ευρωζώνη να λειτουργήσει καλύτερα» επισήμανε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ στο πλαίσιο της συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

Μάλιστα ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε στο CNBC ότι «οι οικονομολόγοι που προμηνύουν το τέλος του ευρώ δεν επικεντρώνονται στα γεγονότα. Ενώ εξακολουθεί να πιστεύει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ενιαίο νόμισμα αποτέλεσαν επιτυχία για τη Γηραιά Ήπειρο».

Ο οικονομολόγος,
Τζόζεφ Στίγκλιτς είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ότι χωρίς βαθιές μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να λειτουργήσει η Ευρωζώνη. Δεν πιστεύει επίσης πως η ευρωπαϊκή πολιτική μπορεί να σώσει μακροπρόθεσμα την πάσχουσα Ένωση.


«Γι’ αυτό και η κοινή νομισματική ένωση πιθανόν να διαλυθεί τα επόμενα χρόνια. Τότε δεν θα υπάρχει πλέον Ευρωζώνη με την σημερινή της μορφή», δήλωσε.

Ο διαπρεπής νομπελίστας οικονομολόγος,Πάουλ Κρούγκμαν απαντώντας σε ερώτηση τι θα γίνει εάν συνεχίζεται να ασκείται «γερμανική» οικονομική πολιτική, δηλαδή λιτότητα αντί επενδύσεων, ανέφερε πως «τότε θα έχουμε ένα πρόβλημα».

«Έχω συνηθίσει ν’ ακούω τέτοιες προβλέψεις ανά τα χρόνια αλλά συνήθως πέφτουν έξω», πρόσθεσε ο κ. Ρέκλινγκ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.