Quantcast
Ριζικές αλλαγές στην κεφαλαιαγορά της Κίνας - enikonomia.gr
share

Ριζικές αλλαγές στην κεφαλαιαγορά της Κίνας

δημοσιεύτηκε:

Η κινεζική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, ανεξάρτητα από το αν οι μετοχές Α της χώρας περιληφθούν στον διεθνή δείκτη αναφοράς MSCI.

Μετά από καθυστέρηση τριών ετών, η MSCI, που καταρτίζει παγκόσμιους δείκτες μετοχών, θα αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα, αν θα περιλάβει μία σειρά μετοχών, εισηγμένων στα χρηματιστήρια της Σαγκάης και της Σεντζέν, στον δείκτη της για τις αναδυόμενες αγορές.

«Με ή χωρίς την ένταξη, η χρηματιστηριακή αγορά της Κίνας και η κεφαλαιαγορά μας ως σύνολο, δεν θα αλλάξει την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων προς μία ανάπτυξη προσανατολισμένη στην αγορά που θα διέπεται από νόμους», δήλωσε ο Ζανγκ Σιαοτζούν, εκπρόσωπος της Κινεζικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σε συνέντευξη τύπου. «Ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων και του ανοίγματος δεν θα αλλάξει ως αποτέλεσμα της απόφασης (της MSCI)», πρόσθεσε.

Ο Ζανγκ είπε ότι η Κίνα καλωσορίζει μία ένταξη της Κίνας στον δείκτη, σημειώνοντας ότι είναι ατελής ένας χρηματιστηριακός δείκτης αναδυόμενων αγορών χωρίς κινεζικές μετοχές.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.