Quantcast
Σαουδική Αραβία -Βασιλιάς Σαλμάν: Το Ριάντ επιδιώκει τη σταθερότητα των πετρελαϊκών αγορών - enikonomia.gr
share

Σαουδική Αραβία -Βασιλιάς Σαλμάν: Το Ριάντ επιδιώκει τη σταθερότητα των πετρελαϊκών αγορών

δημοσιεύτηκε:

Για το θέμα του πετρελαίου μίλησε μεταξύ άλλων ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ απευθυνόμενος στο Συμβούλιο της Σούρα.

Όπως είπε ο βασιλιάς, το Ριάντ επιδιώκει τη σταθερότητα και την ισορροπία των πετρελαϊκών αγορών συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης και της τήρησης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ+. Παράλληλα τόνισε ότι η χώρα του διαμεσολάβησε για την ειρήνη, δίνοντας έμφαση στην πρωτοβουλία του πρίγκιπα διαδόχου του θρόνου, για την απελευθέρωση αιχμαλώτων πολέμου από τη Ρωσία τον προηγούμενο μήνα.

Ο βασιλιάς Σαλμάν κάλεσε επίσης το Ιράν να εκπληρώσει τις πυρηνικές υποχρεώσεις του και να συνεργαστεί με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ.

ΥΠΕΝ για ΟΠΕΚ+-ΗΑΕ: Η απόφαση για τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου ήταν “μία καθαρά τεχνική απόφαση”

Ο Σουχάιλ αλ-Μαζρούι υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) είπε ότι τη τελευταία απόφαση που έλαβε ο ΟΠΕΚ+ για τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως ήταν “μία καθαρά τεχνική απόφαση.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η απόφαση έγινε ομόφωνα δεκτή… χωρίς να έχει υποκινηθεί πολιτικά».

Στο μεταξύ, οι χώρες που είναι μέλη στον ΟΠΕΚ+ υποστήριξαν χθες την απόφαση για δραστική μείωση της ημερήσιας παραγωγής που συμφωνήθηκε τον προηγούμενο μήνα, μετά την κίνηση του Λευκού Οίκου να εμπλακεί σε ένα φραστικό πόλεμο με τη Σαουδική Αραβία, κατηγορώντας το Ριάντ ότι άσκησε πιέσεις εξαναγκάζοντας μερικές άλλες χώρες να υποστηρίξουν την απόφαση αυτή.

Οι ΗΠΑ υπογράμμισαν την Πέμπτη ότι η μείωση της ημερήσιας παραγωγής μπορεί να αυξήσει τα κέρδη της Ρωσίας από τις πωλήσεις πετρελαίου στο εξωτερικό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή ενορχηστρώθηκε για πολιτικούς λόγους από τη Σαουδική Αραβία. Ωστόσο, το Ριάντ αρνήθηκε χθες ότι υποστηρίζει τη Μόσχα για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.