Quantcast
Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές - enikonomia.gr
share

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Τα κέρδη της βρετανικής χρηματιστηριακής αγοράς, όπου οι εταιρίες που σχετίζονται με τα εμπορεύματα ενισχύονταν μετά την περαιτέρω ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου, οδηγούσαν ανοδικά τις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχυόταν κατά 0,2%. Στην ηπειρωτική Ευρώπη, ο ισπανικός δείκτης IBEX κατέγραφε άνοδο κατά 0,5% ενώ ο γαλλικός CAC υποχωρούσε κατά 0,2%.

Η γερμανική αγορά ήταν κλειστή, ενώ άλλα χρηματιστήρια αναμένεται να κλείσουν νωρίτερα ενόψει της αργίας των Χριστουγέννων, με τους όγκους συναλλαγών να είναι κάτω του μέσου όρου.

Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες όπως η BP και η Royal Dutch Shell κατέγραφαν άνοδο περίπου 1% καθώς οι τιμές του αμερικανικού αργού κινούνταν ανοδικά για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση.

«Η αγορά του Λονδίνου επωφελείται από την πρόσφατη ανάκαμψη στις τιμές του αργού πετρελαίου», σχολίασε ο Κόνορ Κάμπελ αναλυτής στην Spreadex.

Οι ανησυχίες για την οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα, μια από τις χώρες με υψηλή κατανάλωση εμπορευμάτων όπως πετρελαίου και μετάλλων, επηρέασαν αρνητικά το δείκτη FTSE και άλλες ευρωπαϊκές αγορές το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Αυτές οι αγορές ανέκαμψαν προς τα τέλη Δεκεμβρίου, ωστόσο, χάρη εν μέρει στις ενδείξεις για μέτρα στήριξης της οικονομίας στην Κίνα.

Τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και άλλα μέτρα για την τόνωση της οικονομικής ανάκαμψης στην ευρωζώνη έχουν επίσης προσφέρει στήριξη στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές.

Από τις αρχές του έτους, ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες περίπου 5%, ενώ ο γαλλικός CAC και ο γερμανικός DAX άνοδο περίπου 9%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.