Quantcast
Σε θετικό έδαφος πέρασαν οι ευρωπαϊκές αγορές - enikonomia.gr
share

Σε θετικό έδαφος πέρασαν οι ευρωπαϊκές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Άνοδο κατέγραψαν νωρίτερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να ενισχύονται αφού η Κίνα ανακοίνωσε αύξηση στις πωλήσεις οχημάτων τον περασμένο μήνα και τις εταιρίες εξόρυξης να κινούνται ανοδικά καθώς αυξήθηκαν οι τιμές των μετάλλων.

Στις 11:17 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωσε άνοδο κατά 0,3% ενώ ο STOXX Europe 600 κατά 0,4%. Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα ο STOXX 600 καταγράφει απώλειες κατά 2,7% και αναμένεται να σημειώσει τη χειρότερη εβδομαδιαία πτώση του από τις αρχές Μαΐου.

Ο δείκτης του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας STOXX Europe Automobiles and Parts ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 2,1% μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για αύξηση κατά 19,4% των πωλήσεων οχημάτων στην Κίνα τον Ιούνιο συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 0,7%, σημειώνοντας υπεραπόδοση έναντι της ευρύτερης αγοράς. Οι μετοχές των BMW, Daimler και Volkswagen σημείωσαν νωρίτερα κέρδη μεταξύ 1,3 και 2,3%.

Ο δείκτης πρώτων υλών STOXX Europe 600 Basic Resources ενισχύθηκε κατά 1,1% μετά την αύξηση των τιμών των βασικών βιομηχανικών μετάλλων. Οι μετοχές των Rio Tinto, Anglo American και Glencore κατέγραψαν νωρίτερα άνοδο μεταξύ 1,1% και 2,2%.

Ενισχυμένες κατά 1,5% ήταν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, χάρη στην άνοδο κατά 2-4,6% των μετοχών της UniCredit, της Intesa και της Barclays.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.