Quantcast
Σε τροχιά ανόδου οι διεθνείς αγορές στον απόηχο της Fed - enikonomia.gr
share

Σε τροχιά ανόδου οι διεθνείς αγορές στον απόηχο της Fed

δημοσιεύτηκε:

Προς νέα υψηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθεί σήμερα η Wall Street ενώ ράλι κατέγραφαν οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας κατά την οποία η Federal Reserve άφησε να εννοηθεί ότι υιοθετεί μια ολοένα και πιο επιφυλακτική στάση στις μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων.

Οι ευρωπαϊκές αγορές ακολούθησαν ανοδικά την Ασία, με το βρετανικό δείκτη FTSE 100 να ενισχύεται νωρίτερα κατά 1,3%, ενώ ο γερμανικός DAX και ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψαν άλμα σχεδόν 2%. H Wall Street αναμένεται και σήμερα να καταγράψει άνοδο.

Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραφαν οι εταιρίες πετρελαίου και εμπορευμάτων, καθώς αυξήθηκαν οι τιμές του αργού και των μετάλλων, ενώ το ασθενέστερο δολάριο διευκόλυνε την άνοδο του ευρώ, της λίρας και του ελβετικού φράγκου. Το γεν ανήλθε σε υψηλό τεσσάρων εβδομάδων στο 100,10 έναντι του δολαρίου.

Η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, όπως αναμενόταν, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να τα αυξήσει έως το τέλος του έτους καθώς βελτιώνεται περαιτέρω η αγορά εργασίας. Ωστόσο, μείωσε τον αριθμό των αυξήσεων επιτοκίων που αναμένονται για το 2017 και το 2018, ενώ αναθεώρησε πτωτικά την μακροπρόθεσμη πρόβλεψη για τα επιτόκια στο 2,9% από το 3%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.