Quantcast
Σε χαμηλό 3,5 εβδομάδων το ευρώ λόγω QE και Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Σε χαμηλό 3,5 εβδομάδων το ευρώ λόγω QE και Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Σε χαμηλά επίπεδα 3,5 εβδομάδων κινείται το ευρώ, υπό την πίεση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ που ωθεί χαμηλότερα τα επιτόκια στην Ευρωζώνη και των ανησυχιών για τις συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της. 

Η ισοτιμία του ευρώ διαμορφωνόταν πριν από λίγο στα 1,0566 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 0,35% από το κλείσιμο της Παρασκευής.

“Θεωρούμε ότι το ευρώ θα πέσει κάτω από την απόλυτη ισοτιμία (1 προς 1) έναντι του δολαρίου έως το τέλος του έτους, λόγω της χαλάρωσης της πολιτικής της ΕΚΤ και των χαμηλών κεφαλαιακών αποδόσεων στην Ευρωζώνη”, δηλωσε ο επικεφαλής αναλυτής της Barcalys στο Τόκιο. 

Πρόσθετη πίεση στο ευρώ δημιουργεί η διαμάχη της Ελλάδας με την Ευρωζώνη για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της, εν όψει της συνόδου του Eurogroup στις 24 Απριλίου. 

Στοιχεία αμερικανικής εποπτικής Αρχής, που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, έδειξαν ότι οι καθαρές θέσεις κατά ευρώ διατηρήθηκαν κοντά σε υψηλά επίπεδα – ρεκόρ, με 215.258 συμβόλαια την περασμένη εβδομάδα έναντι 226.560 την εβδομάδα την εβδομάδα πριν από αυτή. 

 

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.