Quantcast
Σε υψηλό 10 μηνών ανήλθαν οι κινεζικές μετοχές - enikonomia.gr
share

Σε υψηλό 10 μηνών ανήλθαν οι κινεζικές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Οι κινεζικές μετοχές επέκτειναν το ράλι τους σήμερα, με τον σύνθετο δείκτη αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης να καταγράφει υψηλό 10 και πλέον μηνών χάρη στις προσδοκίες για υψηλότερο πληθωρισμό και βελτίωση της οικονομίας.

Ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Σανγκάης σημείωσε άνοδο 0,94% στις 3.248,35 μονάδες, ύστερα από κέρδη 0,79% χθες.

Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με άνοδο κατά 0,79% στις 10.985,6 μονάδες, ενώ ο δείκτης ChiNext που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, ενισχύθηκε κατά 1,16% κλείνοντας στις 2.177,65 μονάδες.

Το πρόσφατο ράλι του χρηματιστηρίου ήταν αποτέλεσμα του βελτιωμένου κλίματος στην αγορά και της αύξησης του όγκου συναλλαγών.

Η συνολική αξία των συναλλαγών στα χρηματιστήρια της Σανγκάης και του Σεντζέν ανήλθε σήμερα στα 663,8 δισεκ γιουάν (96,3 δισεκ. δολάρια), σημειώνοντας αύξηση κατά 70 δισεκ. γιουάν σε σχέση με χθες.

Οι μετοχές ενέργειας ηγήθηκαν της ανόδου, χάρη στην ισχυρή ανάκαμψη των διεθνών τιμών του πετρελαίου. Η μετοχή της PetroChina, της μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγής πετρελαίου και αερίου στη χώρα, ενισχύθηκε κατά 2,54% στα 7,67 γιουάν. Ανοδικά κινήθηκαν και οι εταιρίες παραγωγής άνθρακα, με την China Shenhua, τη μεγαλύτερη στη χώρα, να ενισχύεται κατά 4% στα 17,68 γιουάν.

Καλές ήταν οι επιδόσεις και των χρηματοπιστωτικών εταιριών. Η China Life, η μεγαλύτερη ασφαλιστική της χώρας, σημείωσε άλμα 5,37% στα 26,09 γιουάν.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.