Quantcast
Σε υψηλό 12μήνου το δολάριο - Πώς κινούνται οι μετοχές στην Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Σε υψηλό 12μήνου το δολάριο – Πώς κινούνται οι μετοχές στην Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Σε υψηλό 12μήνου “σκαρφάλωσε “σήμερα η τιμή του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα , Fed θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες σε σύσφιξη της πολιτικής της.
Το δολάριο σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,15% στο 94,489 έναντι ενός δείκτη νομισμάτων και οδεύει προς κέρδη 2,3% σε τριμηνιαία βάση. Το ευρώ υποχώρησε κατά 0,23% στο 1,1566 δολάριο, το χαμηλότερο επίπεδό του έναντι του αμερικανικού νομίσματος από τον Ιούλιο του 2020.
Οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές
Οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές ήταν αμετάβλητες ύστερα από αρκετές ημέρες απωλειών αλλά αναμένεται να ολοκληρώσουν το τρίμηνο με πτώση σχεδόν 1%. Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν νωρίτερα άνοδο 0,29%, με τον βρετανικό FTSE να ενισχύεται κατά 0,22% και τον γαλλικό CAC 40 να είναι αμετάβλητος.
Στην Ασία, ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας ενισχύθηκε κατά 0,24% ύστερα από αρκετές ημέρες απωλειών, αλλά και πάλι οδεύει προς μηνιαία πτώση 4,5% και απώλειες 9,3% σε τριμηνιαία βάση. Αυτό ενδεχομένως να είναι το χειρότερο τρίμηνο για τον δείκτη αναφοράς από τους πρώτους 3 μήνες του 2020, καθώς η COVID-19 κατέγραψε έξαρση στη νοτιοανατολική Ασία και οι επενδυτές ανησυχούσαν για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης με την Κίνα να προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.
Στο μεταξύ, η μετοχή της υπερχρεωμένης κινεζικής εταιρίας ανάπτυξης ακινήτων Evergrande σημείωσε πτώση 3,9%. Η εταιρία αθέτησε χθες πληρωμή τόκων ομολόγου, όπως είπαν δύο ομολογιούχοι, στη δεύτερη αθέτηση πληρωμής χρέους μέσα σε μια εβδομάδα, αν και σήμερα προχώρησε σε μερική πληρωμή κάποιων εγχώριων επενδυτών της.
Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν πτώση εν μέσω αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και ενίσχυσης του δολαρίου. Το πετρέλαιο brent σημείωσε πτώση 0,36% στα 78,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανό αργό υποχώρησε κατά 0,15% στα 74,72 δολάρια.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.