Quantcast
Σε υψηλό 20 ετών "σκαρφάλωσε" η ισοτιμία του δολαρίου μετά τη ρωσική επιστράτευση - enikonomia.gr
share

Σε υψηλό 20 ετών “σκαρφάλωσε” η ισοτιμία του δολαρίου μετά τη ρωσική επιστράτευση

δημοσιεύτηκε:

Σε υψηλό 20 ετών “σκαρφάλωσε” η ισοτιμία του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού άλλων μεγάλων νομισμάτων, όπως ευρώ, γεν κλπ μετά την ανακοίνωση του προέδρου  της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν ότι προχωρεί σε μερική επιστράτευση εφέδρων για να πολεμήσει την Ουκρανία και ότι  μπορεί να χρησιμοποιήσει «όλα τα μέσα».

Συγκεκριμένα ο δείκτης δολαρίου ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2022, στις  110,87 μονάδες  καθώς το αμερικανικό νόμισμα επωφελείται από το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή  τράπεζα ,Fed θα ανακοινώσει εντός της ημέρας μια αυστηρή νομισματική πολιτική.

Η δήλωση Πούτιν

Νωρίτερα ο κ. Πούτιν  γνωστοποίησε ότι η Ρωσία μπαίνει από σήμερα σε καθεστώς μερικής επιστράτευσης και ανέφερε ότι η Δύση έχει ως στόχο την αποδυνάμωση και την καταστροφή της χώρας του. Η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» ήταν αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ναζί στην Ουκρανία, σημείωσε χαρακτηριστικά.

« Η Δύση ήδη λέει ανοιχτά ότι το 1991 μπόρεσε να διαλύσει τη Σοβιετική Ένωση και τώρα ήρθε η ώρα της ίδιας της Ρωσίας, ώστε να την χωρίζουν σε πολλές περιοχές και περιοχές εχθρικές μεταξύ τους», ανέφερε μεταξύ άλλων και τόνισε ότι  έδωσε εντολή για να αναθεωρηθεί το καθεστώς των εθελοντών και των πολιτοφυλακών που πολεμούν στο Ντονμπάς ώστε να θεωρούνται επισήμως ως μέλη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.