Quantcast
Σε υψηλό 7ετίας έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Σε υψηλό 7ετίας έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

 

Σε υψηλό επίπεδο σχεδόν 7 ετών αυξήθηκαν οι δείκτες των ευρωπαικών χρηματιστηρίων, εν μέσω προσδοκιών ότι η ΕΚΤ θα εξετάσει την ποσοτική χαλάρωση (αγορές κρατικών ομολόγων) στη συνεδρίαση του Ιανουαρίου και καθώς οι παραγγελίες στις γερμανικές βιομηχανίες και ο αριθμός των απασχολουμένων στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Ο πανευρωπαικός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε κέρδη 1,8% και έφθασε στις 350,97 μονάδες στο κλείσιμο των αγορών. Ο γερμανικός δείκτης DAX έφθασε σε υψηλό επίπεδο – ρεκόρ. 

 

Οι παραγγελίες στα γερμανικά εργοστάσια αυξήθηκαν 2,5% μετά την άνοδό του κατά 1,1% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας, και ενώ οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Bloomberg περίμεναν αύξηση 0,5%. Ο αριθμός των απασχολουμένων στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 321.000 τον Νοέμβριο, που είναι η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος από τον Ιανουάριο του 2012. Το ποσοστό ανεργίας διατηρήθηκε στο 5,8% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο 6ετίας. 

Σε 16 από τις 18 χρηματιστηριακές αγορές της Δυτικής Ευρώπης σημειώθηκε άνοδος, με τη μεγαλύτερη να καταγράφει ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (4,1%). Ο DAX αυξήθηκα 2,4% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 1%. Από τους 19 κλαδικούς δείκτες του Stoxx 600, την ισχυρότερη άνοδο κατέγραψαν οι τράπεζες, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες. 

 

Πηγή: Bloomberg

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.