Quantcast
Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι κινεζικές μετοχές - enikonomia.gr
share

Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι κινεζικές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι κινεζικές μετοχές, μετά την ανακοίνωση αδύναμων στοιχείων για τις επενδύσεις και την πτώση που σημείωσαν οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές.

Ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης υποχώρησε κατά 3,21% στις 2.833,07 μονάδες. Ο μικρότερος δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με απώλειες κατά 4,4% στις 9.862,58 μονάδες.

Η συνολική αξία συναλλαγών αυξήθηκε στα 589,15 δισεκ. γιουάν (90,64 δισεκ. δολάρια), από τα 545,93 δισεκ. γιουάν στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης ChiNext, που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, σημείωσε πτώση κατά 6,03% κλείνοντας στις 2.054,71 μονάδες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 9,6% τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, κατά 0,9 της ποσοστιαίας μονάδας χαμηλότερα απ’ ό,τι είχε ανακοινωθεί για τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2016.

Οι ανησυχίες ότι οι Βρετανοί ίσως ταχθούν υπέρ της αποχώρησής της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην πτώση των ευρωπαϊκών και αμερικανικών αγορών την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Shanxi Securities.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.