Quantcast
S&P: Παράθυρο αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας - enikonomia.gr
share

S&P: Παράθυρο αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας

δημοσιεύτηκε:

«Υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης της βαθμολογίας, όμως η πολιτική αβεβαιότητα που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και το μεγάλο ύψος του χρέους λειτουργούν ανασταλτικά» δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Ημερησία ο Marko Mrsnik, υπεύθυνος αξιολογήσεων της S&P για την Ευρώπη που άφησε όμως ανοικτό το ενδεχόμενο αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας.

«Μέχρι πρότινος το ίδιο ίσχυε και για το οικονομικό περιβάλλον, αυτό όμως αλλάζει καθώς η οικονομία ανεβάζει ταχύτητα. Έως το τέλος του έτους πιθανότατα θα αναθεωρήσουμε ανοδικά τις εκτιμήσεις μας για την ανάπτυξη φέτος, καθώς η δημοσίευση των στοιχείων για το ΑΕΠ γ’ τριμήνου παραπέμπουν σε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης για το 2014 από ό,τι αναμέναμε μέχρι πρότινος. Τούτων λεχθέντων, η δημοσιονομική προσαρμογή που έχει επιτευχθεί στη χώρα δεν έχει προηγούμενο και αναμένουμε να συνεχιστεί, καθώς προβλέπουμε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 2% του ΑΕΠ κατά μέσο όρο τα επόμενα χρόνια» σημείωσε στην συνέχεια ο  Marko Mrsnik.

«Πιστεύω ότι αυτό το επίπεδο είναι περισσότερο αποδεκτό και ρεαλιστικό από πολιτικής πλευράς. Βεβαίως, υπό το πρίσμα της διατηρησιμότητας του χρέους θα ήταν επωφελές να υπάρχουν ακόμα υψηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα (σ.σ. ο στόχος του Μνημονίου είναι 4,5% του ΑΕΠ) αλλά αυτό είναι πολιτικά δύσκολο» κατέληξε ο κος Marko Mrsnik.

 

Πηγή: Ημερησία

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.