Quantcast
Στα χαμηλά του 2009 το πετρέλαιο - enikonomia.gr
share

Στα χαμηλά του 2009 το πετρέλαιο

δημοσιεύτηκε:

Σε κρίση μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ οδηγεί η νέα πτώση της τιμής του πετρελαίου με το Ιραν να προειδοποιεί ότι η τιμή θα πέσει κάτω από τα 40 δολάρια. Το πετρέλαιο Brent με αναφορά στην Ευρώπη έχει υποχωρήσει εκ νέου μέχρι τα 65 δολάρια, στα χαμηλά 2009 που κατέγραψε στη χθεσινή συνεδρίαση.

Οι αρχικές απώλειες ξεπέρασαν το 1,5% στην τιμή του πετρελαίου τύπου West Texas με αναφορά στις ΗΠΑ, έχοντας υποχωρήσει κάτω από το όριο των 63 δολαρίων το βαρέλι.

Η ανοδική αντίδραση που καταγράφηκε στο μέσον της χθεσινής συνεδρίασης εξατμίστηκε μετά τα μηνύματα του Ιράν και το «τελεσίγραφο» του υπουργείου Πετρελαίου της χώρας, ότι αν συνεχιστεί ο «εσωτερικός πόλεμος» μεταξύ των χωρών μελών του ΟΠΕΚ, η τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε να διολισθήσει μέχρι τα 40 δολάρια.

Οι εκκλήσεις για συναίνεση και η συνεχής πτώση της τιμής του πετρελαίου ενισχύουν τις φήμες για μια έκτακτη σύνοδο των χωρών μελών του ΟΠΕΚ κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2015, με στόχο τη μείωση της παραγωγής και το φρένο του πτωτικού σπιράλ στην τιμή του πετρελαίου.

Στο περιθώριο του ΟΠΕΚ, στην αγορά παρατηρούνται τα πρώτα σημάδια επιβράδυνσης του ρυθμού άντλησης πετρελαίου, καθώς στις ΗΠΑ η Διοίκηση Ενεργειακής Πληροφορίας περιέκοψε στις 100.000 βαρέλια ημερησίως τις προβλέψεις της για την παραγωγού αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του 2015, ως συνέπεια της μείωσης της τιμής του μαύρου χρυσού και της υποβάθμισης των εκτιμήσεων για τη ζήτηση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.