Quantcast
Στα ύψη τα spreads των ομολόγων στο ναδίρ οι μετοχές στο ΧΑ - enikonomia.gr
share

Στα ύψη τα spreads των ομολόγων στο ναδίρ οι μετοχές στο ΧΑ

δημοσιεύτηκε:

Οριακά σε θετικό έδαφος το Χρηματιστήριο Αθηνών στις 835,13 μονάδες με +0,86% αντιστέκεται από το πρωί της Παρασκευής στα καταιγιστικά αρνητικά διεθνή δημοσιεύματα για την εικόνα κατάρρευσης που παρουσιάζει μετά την αναγγελία επίσπευσης της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακόμα και έτσι όμως ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών χάνει πάνω από 19% σε μια εβδομάδα, ενώ ξεπερνά αθροιστικά το 40% από της αρχές του 2014 αναφέρει με άρθρο του το Bloomberg. Μόνο ο δείκτης RTS της Ρωσίας είχε χειρότερη απόδοση με 44% βουτιά από τις αρχές του έτους σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου.

Η ανησυχία ότι οι ψηφοφόροι θα αφήσουν εκτός κυβέρνησης, τους ηγέτες που έχουν δεσμευτεί τη διάσωσης στην Ελλάδα, σπέρνει τον όλεθρο στις αγορές συνεχίζει το Bloomberg, οδηγώντας τις μετοχές στην μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από το 1987 και καθιστώντας το ΧΑ με τις χειρότερες επιδόσεις πίσω από τη Ρωσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 64 δισ. ευρώ που ήταν η συνολική κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου μετά το κλείσιμο της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου διαμορφώθηκε στα 51,089 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι «χάθηκαν» (λογιστικά) 13 δισ. Ευρώ.

Σήμερα εξάλλου σημειώθηκε υψηλό μηνών για το ελληνικό 10ετές με την απόδοση να φθάνει στο 9,31% όταν στις 8 Δεκεμβρίου ήταν στο 8,25%. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.