Quantcast
Σταθεροποιήθηκαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων - enikonomia.gr
share

Σταθεροποιήθηκαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σταθεροποιήθηκαν σήμερα, μετά τη χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να επιτρέψει στην Τράπεζα της Ελλάδος τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών με ποσό έως 60 δισ. ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς.

Η απόφαση αυτή της ΕΚΤ εκτόνωσε τις πωλήσεις ελληνικών τίτλων, αν και πολλοί παράγοντες της αγορές παραμένουν ανήσυχοι σχετικά με την ένταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων πιστωτών της για μία νέα συμφωνία όσον αφορά το χρέος, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου παρέμεινε αμετάβλητη στο 9,96%, ενώ είχε αυξηθεί πάνω από το 11% νωρίτερα στην εβδομάδα, ενώ η απόδοση των 3ετών και των 5ετών τίτλων ήταν σταθερή στο 17% και 13%, αντίστοιχα.

Η εκτόνωση της πίεσης στην ελληνική αγορά οδήγησε και σε μείωση των πιέσεων επί των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων, οι αποδόσεις των οποίων μειώθηκαν κατά 2-3 μονάδες βάσης στο 1,45% και 1,53%, αντίστοιχα.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι οι αγορές θα παρουσιάζουν διακυμάνσεις, έως ότου επιτευχθεί μία συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της.

Μετά την απόφαση της ΕΚΤ, το ευρώ ανατιμήθηκε 1,2% χθες έναντι του δολαρίου και διατήρησε και σήμερα τα κέρδη αυτά, με την ισοτιμία του να διαμορφώνεται στα 1,1469 δολάρια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.