Quantcast
Σταθεροποιητικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Σταθεροποιητικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Σταθεροποιητικά έκλεισαν τα ευρωπαικά χρηματιστήρια, μετά τις διακυμάνσεις τους μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου, καθώς τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι ενισχύεται η αμερικανική οικονομία. 

Ο πανευρωπαικός δείκτης Europe Stoxx 600 κατέγραψε απώλειες μικρότερες από 0,1% και διαμορφώθηκε στις 339,31 μονάδες, ενώ είχε φθάσει ενδοσυνεδριακά να καταγράφει απώλειες 0,8%, αλλά και κέρδη 0,3%.

Ο αμερικανικός δείκτης S&P 500 ανέκαμψε μετά από ένα σερί τριών πτωτικών συνεδριάσεω, μετά την ανακοίνωση στοιχείων που έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο του αναμενόμενου, ενώ οι σρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα.  

Οι ευρωπαικές αγορές πιθανόν θα καταγράψουν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία μείωση το τελευταίο δίμηνο. Ο Stoxx 600 έφθασε σε υψηλό σχεδόν 7 ετών στις 5 Δεκεμβρίου, όταν ο γερμανικός δείκτης DAX κατέγραψε ιστορικά υψηλό επίπεδο. Οι μετοχές έκαναν ράλι από τα χαμηλά έτους τον Οκτώβριο, εν μέσω προσδοκιών ότι η ΕΚΤ θα εξετάσει την ποσοτική χαλάρωση (αγορές κρατικών ομολόγων) τον Ιανουάριο. 

Οι τράπεζες της Ευρωζώνης έλαβαν σήμερα δάνεια ύψους 130 δισ. ευρώ με πολύ χαμηλό επιτόκιο από την ΕΚΤ – στο πλαίσιο του προγράμματος που είχε εξαγγείλει για την αύξηση του τραπεζικού δανεισμού -, ποσό που είναι χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για δάνεια 148 δισ. ευρώ. 

 

Πηγή: Bloomberg

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.