Quantcast
Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές - enikonomia.gr
share

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Σταθεροποιητικά κινούνταν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους τίτλους των αυτοκινητοβιομηχανιών που έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό να ανακάμπτουν καθώς το ευρώ έχασε έδαφος έναντι του δολαρίου, ενώ οι μετοχές των πετρελαϊκών κατέγραφαν απώλειες μετά την μείωση των τιμών του αργού.

Στις 11:50 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωσε άνοδο 0,04% στις 1.340 μονάδες, αντιστρέφοντας τις προηγούμενες απώλειες. Σύμφωνα με χρηματιστές, η σημερινή ταυτόχρονη λήξη συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και δικαιωμάτων προαίρεσης δημιουργεί αστάθεια στην αγορά.

«Η πτώση του ευρώ κάτω από το 1,13 ενισχύει κάπως τις μετοχές» σχολίασε ο Κάρλο Αλμπέρτο ντε Κάσα, αναλυτής στην ActivTrades. Το ευρώ υποχώρησε έναντι του δολαρίου από το υψηλό πέντε εβδομάδων της Πέμπτης, όταν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) εκτίμησε ότι θα υπάρξουν λιγότερες αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων φέτος συγκριτικά με την προηγούμενη πρόβλεψή της.

Ο ευρωπαίκός δείκτης αυτοκινητοβιομηχανιών κατέγραφε νωρίτερα άνοδο 0,8%, με τις μετοχές των Volkswagen, Fiat Chrysler και Renault να ενισχύονται περίπου κατά 1%.

Η Banco Popolare ενισχυόταν νωρίτερα κατά 1,6% και η Banca Popolare di Milano κατά 0,5% αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έθεσε τις προϋποθέσεις για να εγκρίνει τη σχεδιαζόμενη συγχώνευσή τους. Η Nordea Bank υποχωρούσε κατά 7% μετά την αποκοπή μερίσματος και τη μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της από την Societe General.

Πτωτικά κινούνταν οι μετοχές ενέργειας καθώς οι τιμές του αργού μειώθηκαν ύστερα από τέσσερις συνεχείς εβδομάδες ανόδου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.