Quantcast
Σταθεροποιητικά κινούνταν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Σταθεροποιητικά κινούνταν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Σταθεροποιητικά κινούνταν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, παραμένοντας, ωστόσο, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 ετών καθώς προβάλλει η προοπτική αύξησης της προσφοράς από το Ιράν σε μια κορεσμένη αγορά και ενώ υπάρχουν λίγες ενδείξεις για βελτίωση της ζήτησης σε μια εύθραυστη παγκόσμια οικονομία.

Το πετρέλαιο μπρεντ υποχώρησε νωρίτερα έως τα 29,73 δολάρια το βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2004, πριν σταθεροποιηθεί στα 30,51 δολάρια το βαρέλι στις 12:18 ώρα Ελλάδας.

Το αμερικανικό αργό ενισχυόταν κατά 27 σεντς στα 30,75 δολάρια το βαρέλι.

«Χωρίς προφανή σημάδια ενίσχυσης της ζήτησης και μόνο περαιτέρω ενδείξεις για μελλοντική αύξηση της παγκόσμιας προσφοράς, η προοπτική για τις τιμές του πετρελαίου οδηγεί τους περισσότερους παράγοντες της αγοράς να αναθεωρούν πτωτικά τις εκτιμήσεις τους για τις τιμές το 2016 και το 2017», ανέφεραν αναλυτές στην Cenkos Natural Resources.

Η επιτροπή ελέγχου των Ηνωμένων Εθνών για τα πυρηνικά αναμένεται να επιβεβαιώσει την Παρασκευή ότι το Ιράν έχει περιορίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα όπως έχει συμφωνήσει με τις μεγάλες δυνάμεις, ανοίγοντας το δρόμο για άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Τεχεράνη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.