Quantcast
Σταθεροποιητικά κινείται η στερλίνα - enikonomia.gr
share

Σταθεροποιητικά κινείται η στερλίνα

δημοσιεύτηκε:

Σταθεροποιητικά κινείτο σήμερα η στερλίνα μετά την ανακοίνωση στοιχείων που έδειξαν μείωση του αριθμού των εργαζομένων στη Βρετανία αλλά αύξηση των μισθών, ενώ οι επενδυτές επικεντρώνονται στη συνεδρίαση της Federal Reserve αργότερα σήμερα.

Τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της Βρετανίας αποτέλεσαν ένδειξη επιβράδυνσης στην αγορά εργασίας μετά την ψήφο υπέρ του Brexit, με τον αριθμό των εργαζομένων να μειώνεται κατά 6.000 για τους τρεις μήνες έως τον Οκτώβριο – στην πρώτη μείωση από το δεύτερο τρίμηνο του 2015.

Το ποσοστό της ανεργίας στη Βρετανία, αν και παρέμεινε στο 4,8%, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων, αναμένεται να αυξηθεί την επόμενη χρονιά καθώς οι επιχειρήσεις αποφεύγουν τις προσλήψεις καθώς αναμένουν μεγαλύτερη σαφήνεια για τις μελλοντικές σχέσεις της χώρας με την ΕΕ, η διαπραγμάτευση των οποίων θα μπορούσε να διαρκέσει χρόνια.

Οι συνολικές αποδοχές συμπεριλαμβανομένων των μπόνους αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 2,5%, συγκριτικά με αύξηση κατά 2,4% το τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο. Εξαιρουμένων των μπόνους, σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξησή τους από το τρίμηνο έως τον Αύγουστο του 2015.

Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, η στερλίνα κινήθηκε ανοδικά για να σταθεροποιηθεί και πάλι στη συνέχεια στα 1,2657 δολάρια. Αμετάβλητη ήταν και έναντι του ενιαίου νομίσματος στις 83,95 πένες.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα Federal Reserve αναμένεται σήμερα να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο 0,5-0,75%. Η Τράπεζα της Αγγλίας, αντίθετα, αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα στη συνεδρίασή της που ολοκληρώνεται αύριο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.