Quantcast
Σταθεροποιητικά κινείται το δολάριο - enikonomia.gr
share

Σταθεροποιητικά κινείται το δολάριο

δημοσιεύτηκε:

Σταθεροποιητικά κινείτο το δολάριο έναντι ενός καλαθιού βασικών νομισμάτων σήμερα καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην απόφαση πολιτικής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Federal Reserve) αργότερα σήμερα.

Η αμερικανική Fed αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Οι επενδυτές, ωστόσο, θα αναζητήσουν ενδείξεις για το εάν η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει εκ νέου σε αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα, όπως αναμένεται, καθώς και το πότε θα γίνουν οι όποιες τέτοιες κινήσεις το 2018 αν και δεν αναμένουν η απόφαση να προκαλέσει μεγάλη αντίδραση στην αγορά.

Ο δείκτης δολαρίου, που παρακολουθεί την ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 0,1% στο 94,680, παραμένοντας κοντά στο υψηλό τριμήνου της Παρασκευής του 95,150. Το ευρώ ήταν αμετάβλητο στο 1,1642 δολάριο.

Οι επενδυτές θα αναζητήσουν επίσης ενδείξεις για το ποιος μπορεί να είναι ο επόμενος επικεφαλής της Fed. Ενόψει της περιοδείας του στην Ασία, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του αύριο, με δημοσιεύματα στον Τύπο να προκρίνουν τον Τζερόμ Πάουελ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Fed, ως τον πιθανότερο αντικαταστάτη της Τζάνετ Γέλεν, η θητεία της οποίας λήγει τον Φεβρουάριο.

Σε νέο ιστορικά υψηλό επίπεδο ανήλθε και το Bitcoin, η τιμή του οποίου έχει υπερδιπλασιαστεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Το κρυπτονόμισμα ανήλθε νωρίτερα στα 6.452 δολάρια στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα συναλλαγών Bitstamp, μετά την ανακοίνωση του ομίλου CME ότι θα λανσάρει συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε bitcoin.


Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.