Quantcast
Σταθεροποιητικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Σταθεροποιητικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Σταθεροποιητικά κινούνται σε γενικές γραμμές τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, δείχνοντας μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα από την Wall Street, της οποίας ο δείκτης αναφοράς S&P 500 σημείωσε χθες νέο υψηλό ρεκόρ και την ιστορικά μεγαλύτερη σε διάρκεια ανοδική αγορά (bull-market).

Στις 11.30 (ώρα Ελλάδας), ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 υποχωρούσε 0,04% στις 384 μονάδες, χωρίς να παρουσιάζει κάποια σαφή τάση καθώς οι επενδυτές περίμεναν να δουν αν οι ΗΠΑ και η Κίνα μπορούν να σημειώσουν πρόοδο αναφορικά με την επίλυση της εμπορικής διένεξής τους.

Οι πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ είχαν περιορισμένες συνέπειες, τουλάχιστον έως τώρα. Ο Μάικλ Κόεν, πρώην δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, παραδέχθηκε χθες την ενοχή του στην παραβίαση των κανόνων για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας, ενώ ο πρώην υπεύθυνος της εκστρατείας, Πολ Μάναφορτ, κηρύχθηκε ένοχος για τις κατηγορίες φορολογικής και τραπεζικής απάτης.

«Στη διάρκεια της νύχτας, οι προθεσμιακές τιμές των αμερικανικών μετοχών υποχώρησαν, μαζί με την εξασθένιση του δολαρίου, καθώς εμφανίσθηκε ένας νέος και ισχυρός παράγοντας πολιτικού κινδύνου», δήλωσε αναλυτής της εταιρείας Markets.com. Οι κινήσεις ήταν, ωστόσο, αρκετά ήπιες, με τις προθεσμιακές τιμές των τριών κύριων δεικτών της Wall Street να υποχωρούν κατά περίπου 0,2%.

Οι μετοχές της βελγικής βιοφαρμακευτικής εταιρείας Argenx σημείωναν την καλύτερη επίδοση μεταξύ αυτών του Stoxx 600, καταγράφοντας άνοδο 6% μετά την άσκηση από την εταιρεία του δικαιώματος ανάπτυξης και εμπορίας ενός φαρμάκου. Από τις μικρότερες εταιρείες, η ολλανδική Adyen, που επεξεργάζεται τις πληρωμές για τη Netflix και το Facebook, ανακοίνωσε αυξημένα κατά 75% κέρδη στο πρώτο εξάμηνο, με την μετοχή της να εκτινάσσεται 4,3%. Η μετοχή της ιταλικής εταιρείας Atlantia, που διαχειρίζεται το δίκτυο αυτοκινητοδρόμων Autostrade per l’Italia, σημείωνε άνοδο 1,2%. Η ιταλική κρατική τράπεζα Cassa Depositi e Prestiti (CDP) είναι πιθανόν να αγοράσει πακέτο μετοχών της Autostrade per l’Italia, με το οποίο θα αποκτήσει τον έλεγχό της, δήλωσαν δύο πηγές στο Reuters, ενώ ορισμένα μέλη της αντισυστημικής ιταλικής κυβέρνησης είχαν δηλώσει ότι το δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων πρέπει να κρατικοποιηθεί μετά την κατάρρευση της γέφυρας που σκότωσε 43 ανθρώπους.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.