Quantcast
Σταθεροποιούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Σταθεροποιούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Τάσεις σταθεροποίησης επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο ξεκίνημα των σημερινών συναλλαγών, με τις μετοχές να κινούνται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 μηνών.

Η μετοχή της βρετανικής τράπεζας Barclays σημείωσε άνοδο πάνω από 3% αφού ανακοίνωσε απρόσμενη αύξηση του δείκτη βασικών κεφαλαίων χάρη στην ενίσχυση των κερδών της. Η ασφαλιστική RSA ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 5% μετά την ανακοίνωση αύξησης 25% των λειτουργικών κερδών για το 2016 και την ανοδική αναθεώρηση του στόχου για το δείκτη απόδοσης ιδίων κεφαλαίων.

Ωστόσο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ήταν αμετάβλητος σε ποσοστιαίους όρους αφού ανήλθε σε υψηλό 14 μηνών μια ημέρα νωρίτερα. Μια σειρά από εταιρίες υποχώρησαν ύστερα από την ανακοίνωση απογοητευτικών οικονομικών αποτελεσμάτων, αντισταθμίζοντας την ανοδική κίνηση κάποιων άλλων μετοχών.

Στα ίδια επίπεδα κινήθηκε στην αρχή της συνεδρίασης και ο γερμανικός δείκτης DAX. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας τετραπλασιάστηκε στο 0,4% το τέταρτο τρίμηνο.

Η μετοχή του γαλλικού ομίλου μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Technicolor υποχώρησε περισσότερο από 6% ύστερα από την ανακοίνωση καθαρής ζημίας, ενώ ο γαλλικός όμιλος ύδρευσης και διαχείρισης αποβλήτων Veolia σημείωσε πτώση 4,9% αφού μετέθεσε χρονικά κατά ένα έτος την πρόβλεψη του για τα λειτουργικά του κέρδη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.