Quantcast
Στο 10,61% εκτοξεύθηκε η απόδοση των 3τών ομολόγων του δημοσίου - enikonomia.gr
share

Στο 10,61% εκτοξεύθηκε η απόδοση των 3τών ομολόγων του δημοσίου

δημοσιεύτηκε:

Στο υψηλότερο επίπεδο μετά την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας το 2012 εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των 3ετών και 5ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, εν μέσω εκτιμήσεων των επενδυτών ότι η επίσπευση της προεδρικής εκλογής θα προκαλέσει νέα πολιτική αναταραχή, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg

Η απόδοση των 3ετών ομολόγων, που εκδόθηκαν τον περασμένο Ιούλιο με κουπόνι μόλις 3,375%, αυξήθηκε σήμερα κατά 119 μονάδες βάσης (1,19 ποσοστιαίες μονάδες) στο 10,61% στις 16.27 (ώρα Ελλάδος) στο Λονδίνο, ενώ η τιμή τους μειώθηκε στο 84,30% της ονομαστικής τιμής τους. Στην ΗΔΑΤ – τη δευτερογενή αγορά τίτλων στην Τράπεζα της Ελλάδος – η τιμή των 3ετών ομολόγων διαμορφώθηκε στο 85,58% της ονομαστικής τιμής τους στο κλείσιμο της συνεδρίασης.

Όσον αφορά τα 5ετή ομόλογα, που εκδόθηκαν τον Απρίλιο με κουπόνι 4,75%, η απόδοσή τους αυξήθηκε 103 μονάδες βάσης στο 9,68%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2012.

Η απόδοση των 10ετών κρατικών τίτλων αυξήθηκε στο 9,17% που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Ιανουαρίου. 

“Η Ελλάδα υποφέρει ξανά. Υπάρχει μεγάλη πολιτική αβεβαιότητα και δεν νομίζω ότι αυτή θα εξαφανισθεί γρήγορα”, δήλωσε αναλυτής για τα ομόλογα της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas.

Χαρακτηριστική της στάσης των επενδυτών είναι η δήλωση της μεγάλης χρηματοπιστωτικής εταιρείας Invesco ότι μπορεί να εξετάσει την αγορά ελληνικών ομολόγων, αφού σταθεροποιηθεί η πολιτική κατάσταση στη χώρα. Η Invesco, που διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο ύψους 790 δισ. δολαρίων, ρευστοποίησε τη θέση που είχε σε ελληνικά ομόλογα τον Σεπτέμβριο, δήλωσε ο διαχειριστής κεφαλαίων Μαρκ Νας σε συνέντευξή του. 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.