Quantcast
Στο 1,35% η απόδοση των 10ετών ομολόγων - enikonomia.gr
share

Στο 1,35% η απόδοση των 10ετών ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

Ελαφρώς ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι τιμές των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου στη δευτερογενή αγορά ακολουθώντας την τάση που επικράτησε στις ευρωπαικές αγορές.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 1,35% απο το 1,40% που κυμαίνονταν χθες και η απόδοση του 5ετούς τίτλου διατηρήθηκε στο 0,48%.

Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων μειώθηκαν σήμερα, αλλά παρέμειναν σε σχετικά υψηλά επίπεδα, καθώς οι φόβοι για σύγκρουση στη Μέση Ανατολή υποχωρούν, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να στρέψουν την προσοχή τους στο μέτωπο των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, όπου η συμφωνία της πρώτης φάσης αναμένεται να υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα. Η εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, μπορεί να επηρέασε αρνητικά την ανάκαμψη της παγκόσμιας είχε ευνοήσει όμως τα ομόλογα.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπμ, δήλωσε ότι οι προετοιμασίες για τη δεύτερη φάση των συνομιλιών θα ξεκινήσουν αμέσως μετά, αν και οι περισσότεροι αναλυτές πιστεύουν ότι η Κίνα προτιμά να περιμένει μέχρι τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το Νοέμβριο.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 41 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 10ετές ομόλογο με 7 εκατ. ευρώ.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.