Quantcast
Στο "κόκκινο" η Wall Street μετά τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία - enikonomia.gr
share

Στο “κόκκινο” η Wall Street μετά τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία

δημοσιεύτηκε:

Τα αρχικά κέρδη στην Wall Street δεν κράτησαν πολύ, καθώς οι μεγάλες πωλήσεις μετοχών που ακολούθησαν οδήγησαν σε νέες σημαντικές ζημιές. 

Ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί 0,8%, όσο και ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones. Και οι δύο αυτοί δείκτες κατέγραψαν απώλειες 1,8% στη χθεσινή συνεδρίαση. 

Μετά την αναπάντεχη ισχυρή ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας στο τρίτο τρίμηνο, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού έδειξαν ότι η οικονομία επιβραδύνθηκε στο τελευταίο τρίμηνο του 2014, καθώς μειώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης του τομέα των υπηρεσιών και οι παραγγελίες για μεταποιημένα προιόντα μειώθηκαν. 

Εκτός από τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία, τα πρόσφατα βαρίδια για τις μετοχές παραμένουν, καθώς οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να πέφτουν, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, ενώ προσθέτει: “Οι εκλογές στην Ελλάδα, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν την έξοδό της από την Ευρωζώνη θα γίνουν σε τρεις περίπου εβδομάδες, αυξάνοντας τη δυσκολία της ΕΚΤ να κινηθεί προς την πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης”.  

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.