Quantcast
Στο «κόκκινο» παραμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές - enikonomia.gr
share

Στο «κόκκινο» παραμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Πτώση σημείωναν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, εξαιτίας της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου, ενώ οι ιταλικές τράπεζες υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τα τέλη Σεπτεμβρίου εν μέσω ανησυχιών για την αύξηση κεφαλαίου της προβληματικής τράπεζας Monte dei Paschi.

Στις 11:41 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 σημείωσε πτώση κατά 0,8%. Ο δείκτης των μετοχών πετρελαίου και αερίου και ο δείκτης των τραπεζών κατέγραψαν πτώση 1,4% και 1,6% αντίστοιχα.

Οι μετοχές των μεγάλων πετρελαϊκών εταιριών Total, Royal Dutch Shell και Eni σημείωσαν νωρίτερα πτώση μεταξύ 1,4% και 2,3%, με τις τιμές του πετρελαίου να επεκτείνουν τις απώλειες της Παρασκευής καθώς υπάρχουν εκ νέου αμφιβολίες για την ικανότητα των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγικών κρατών να συμφωνήσουν σε μείωση της παραγωγής στην προγραμματισμένη συνάντησή τους την Τετάρτη.

Απώλειες 3% κατέγραφαν οι ιταλικές τράπεζες, ασκώντας πιέσεις στο γενικό δείκτη του χρηματιστηρίου του Μιλάνο, εν μέσω ανησυχιών για την ικανότητα της Monte dei Paschi να φέρει εις πέρας την αύξηση κεφαλαίου της.

Οι επενδυτές φοβούνται ότι η αποτυχία άντλησης κεφαλαίων θα μπορούσε να εντείνει τις ανησυχίες για ολόκληρο το ιταλικό τραπεζικό σύστημα, επιδεινώνοντας το κλίμα ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της Monte dei Paschi είχε ανασταλεί, ενώ πτώση 2,9% σημείωσε η Intesa Sanpaolo.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.