Quantcast
Στο " κόκκινο" τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Στο ” κόκκινο” τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Με σημαντικές απώλειες άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο σε έναν εμπορικό πόλεμο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε λίγο νωρίτερα απώλειες 1,28% στις 380,96 μονάδες, με όλους τους κλάδους σε αρνητικό πρόσημο. 

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 στο -1,06%, στη Φρανκφούρτη ο DAX χάνει 1,73%, στο Παρίσι ο CAC40 στο -1,40%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχρεί 1,65%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ35 χάνει 1,54%.

Οι ανησυχίες πηγάζουν από τις νέες απειλές Τραμπ για την επιβολή δασμών 10% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολ. μετά τις δηλώσεις από το Πεκίνο ότι θα επιβάλει δασμούς 50 δισ. δολ. σε αμερικανικά προϊόντα.

Οι εξελίξεις είχαν ως συνέπεια την πτώση του δολαρίου έναντι του γεν νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Πιέσεις και στην αγορά εμπορευμάτων και συγκεκριμένα στο πετρέλαιο, οι τιμές του οποίου υποχώρησαν ενόψει και της συνάντησης μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ, όπου αναμένεται ότι χώρες του Οργανισμού και σύμμαχοί τους όπως η Ρωσία θα αυξήσουν σταδιακά την παραγωγή τους.

Στο μεταξύ, οι αγορές τελούν εν αναμονή σχολίων από κεντρικούς τραπεζίτες που συναντώνται στην Πορτογαλία αυτή την εβδομάδα. Σήμερα αναμένονται οι ομιλίες του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, του επικεφαλής της Fed του Σεντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ και του εκτελεστικού μέλους της ΕΚΤ, Πέτερ Πρετ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.