Quantcast
Stoxx Europe 600: Άλμα 2,8% από τα χαμηλά επίπεδα 8μήνου - enikonomia.gr
share

Stoxx Europe 600: Άλμα 2,8% από τα χαμηλά επίπεδα 8μήνου

δημοσιεύτηκε:

Ράλι έκαναν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από το χαμηλό 8μήνου που είχαν υποχωρήσεις, μετά τη δήλωση της επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, ότι είναι έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια φέτος, υποδηλώνοντας ότι η πρόσφατη αναταραχή στις αγορές δεν θα εκτροχιάσει την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Τα σχόλια της Γέλεν βοήθησαν να αποσαφηνισθεί το σκεπτικό της Fed, μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια την περασμένη εβδομάδα, η οποία προκάλεσε σύγχυση στους επενδυτές και αύξησε τις διακυμάνσεις των μετοχών.

Μετά το χθεσινό ξεπούλημα, που εξάλειψε όλα τα κέρδη του 2015, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 2,8%.

Και οι 19 κλαδικοί δείκτες του Stoxx 600 αυξήθηκαν τουλάχιστον 1% και ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε κέρδη 2,8%, ενώ χθες είχε υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014. Τη μεγαλύτερη άνοδο από τα χρηματιστήρια της Δυτικής Ευρώπης σημείωσε ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB που σημείωσε κέρδη 3,7%.

«Πρόκειται περισσότερο για ένα ράλι ανακούφισης, που στηρίχθηκε από κάποια σαφήνεια της Γέλεν», δήλωσε διαχειριστής κεφαλαίων, προσθέτοντας: «Οι αγορές θα συνεχίσουν να είναι επιφυλακτικές, αλλά οι πωλήσεις ήταν ασφαλώς πολύ μεγάλες τις δύο τελευταίες ημέρες. Οι αποτιμήσεις άρχισαν να γίνονται ελκυστικές. Ο DAX τιμωρήθηκε πολύ και έτσι αρχίσαμε να αγοράζουμε γερμανικές μετοχές».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.