Quantcast
Stoxx Europe 600: Έκλεισε με άνοδο 0,2% μετά από μεγάλες διακυμάνσεις - enikonomia.gr
share

Stoxx Europe 600: Έκλεισε με άνοδο 0,2% μετά από μεγάλες διακυμάνσεις

δημοσιεύτηκε:

Μετά από μεγάλες διακυμάνσεις και την εναλλαγή του τουλάχιστον 25 φορές μεταξύ θετικού και αρνητικού πρόσημου, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε τελικά με άνοδο 0,2%, χάρη στα κέρδη που σημείωσαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο δείκτης των αυτοκινήτων είχε την καλύτερη επίδοση μεταξύ των 19 κλάδων του Stoxx Europe 600, σημειώνοντας άνοδο για τέταρτη ημέρα. Η μετοχή της Daimler αυξήθηκε 1,2% και της Fiat Chrysler 3,9%, μετά από την επίτευξη κατ’ αρχήν συμφωνίας με το συνδικάτο των εργαζομένων στις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες για να αποτραπούν απεργιακές κινητοποιήσεις. Η μετοχή της Credit Suisse ώθησε τον τραπεζικό κλάδο χαμηλότερο, υποχωρώντας 3,6% μετά από δημοσίευμα ότι η τράπεζα σχεδιάζει σημαντική αύξηση κεφαλαίου.

Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα των εταιρειών στο τρίτο τρίμηνο και τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, που θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά το κλείσιμο της αγοράς. Ο Stoxx 600 είχε υποχωρήσει 18% από το υψηλό του Απριλίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου, εν μέσω αβεβαιότητα για τα αμερικανικά επιτόκια και τις ανησυχίες για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.