Quantcast
Stoxx Europe 600: Έκλεισε με πτώση 3,1% - Πάνω από τα 1,09 δολάρια το ευρώ - enikonomia.gr
share

Stoxx Europe 600: Έκλεισε με πτώση 3,1% – Πάνω από τα 1,09 δολάρια το ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Με πτώση πάνω από 3% έκλεισε ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600, ενώ το ευρώ εκτοξεύθηκε σε υψηλό ενός μήνα έναντι του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές περίμεναν μεγαλύτερο πακέτο μέτρων από την ΕΚΤ.

Ο Stoxx 600 υποχώρησε 3,1%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις 24 Αυγούστου, όταν οι αγορές κλονίζονταν από τον φόβο μίας ανώμαλης προσγείωσης της κινεζικής οικονομίας και των κινεζικών χρηματιστηρίων.

Το ευρώ αυξήθηκε έως τα 1,0945 δολάρια από 1,0525 δολάρια που ήταν διαμορφωμένη η ισοτιμία του πριν από τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ. Πριν από λίγο, το ευρώ κινείτο στα 1,0920 δολάρια.

Για τους επενδυτές, οι αποφάσεις της ΕΚΤ αποτέλεσαν μεγάλη απογοήτευση από μία κεντρική τράπεζα που οι αποφάσεις της το τελευταίο διάστημα ήταν μεγαλύτερου βεληνεκούς από τις προσδοκίες των αγορών.

«Η ΕΚΤ είχε κερδίσει τελευταία τη φήμη ενός θεσμού που κατανοεί τις αγορές και πώς να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες», δήλωσε ο επικεφαλής συναλλάγματος της Insight Investment στο Λονδίνο, προσθέτοντας: «Αυτή η φήμη χάλασε σημαντικά σήμερα».

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.