Quantcast
Συνεχίζει η κατρακύλα στο πετρέλαιο μετά από μείωση τιμών από Σαουδική Αραβία - enikonomia.gr
share

Συνεχίζει η κατρακύλα στο πετρέλαιο μετά από μείωση τιμών από Σαουδική Αραβία

δημοσιεύτηκε:

Υποχωρούν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου στον απόηχο της απόφασης της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει τις τιμές για το πετρέλαιο του Ιανουαρίου προς τους πελάτες της στις ΗΠΑ και την Ασία.

Το αργό παραδόσεως Ιανουαρίου χάνει 0,34 δολ. στα 66,49 δολ. το βαρέλι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη. Το αργό τύπου Brent παραδόσεως Ιανουαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,5% στα 69,27 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.

Το Brent έκλεισε χθες στα χαμηλότερα επίπεδα από το Μάιο του 2010, ενώ από τον περασμένο Ιούνιο καταγράφει βουτιά 40%.

Για τον Ιανουάριο η Saudi Arabian Oil Co. (Saudi Aramco) μείωσε την επίσημη τιμή πώλησης για τους πελάτες της στην Ασία κατά 1,50 δολ. με 1,90 δολ. το βαρέλι, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο. Μείωσε επίσης τις τιμές προς τους πελάτες της στις ΗΠΑ κατά 10 cents και 90 cents το βαρέλι, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι αναλυτές ερμηνεύουν αυτές τις προσαρμογές στις τιμές σαν ένδειξη ότι η Σαουδική Αραβία είναι αποφασισμένη να διατηρήσει το μερίδιο της στις αγορές ακόμα και αν εμπλακεί σε πόλεμο τιμών, αντί να αναγκαστεί να προσαρμόσει τις εξαγωγές της.

Η παραγωγή πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ έχει ήδη επιβραδύνει, με τα αρχικά στοιχεία για τον Νοέμβριο να δείχνουν μια πτώση κατά 300.000 με 400.000 βαρέλια την ημέρα, λόγω κυρίως της πιο αδύναμης παραγωγής στη Λιβύη, σύμφωνα με τον αναλυτή Tim Evans της Citi Futures, όπως αναφέρει το MarketWatch.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.