Quantcast
Τα 60 δολάρια προσεγγίζει το πετρέλαιο Brent - enikonomia.gr
share

Τα 60 δολάρια προσεγγίζει το πετρέλαιο Brent

δημοσιεύτηκε:

Η τιμή του πετρελαίου Brent συνεχίζει να υποχωρεί κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι και αναμένεται να καταγράψει απώλειες για δεύτερη εβδομάδα, καθώς η Σαουδική Αραβία, o μεγαλύτερη εξαγωγέας πετρελαίου, μειώνει τις τιμές της για να διατηρήσει το μερίδιο της στην αγορά. Η τιμή του Brent μειώθηκε νωρίς σήμερα στα 69,46 δολάρια το βαρέλι και στη συνέχεια υποχώρησε στα 69,27 δολάρια.

Η Σαουδική Αραβία μείωσε τις τιμές του αργού που πουλά στις ΗΠΑ και την Ασία, ενώ το Ιράκ αναμένεται να αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου, εμποδίζοντας την ανάκαμψη της τιμής του Brent μετά από τη βουτιά της κατά σχεδόν 13% την περασμένη εβδομάδα. «Πηγαίνουμε προς τα 60 δολάρια για το μπρεντ. Δεν υπάρχει κάτι να σταματήσει αυτό», δήλωσε στέλεχος της Mitsubishi στο Τόκιο.

Η μάχη για μερίδια της αγοράς είναι πιθανόν να αναθερμανθεί το επόμενο έτος, όταν το Ιράκ θα αρχίσει να εξάγει μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου μετά την προσωρινή συμφωνία της Βαγδάτης με την περιφερειακή κουρδική κυβέρνησης. Η προσφορά θα αυξηθεί και από τη Λιβύη που αναμένεται να θέσει και πάλι σε λειτουργία τη μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή της.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.