Quantcast
Τα εταιρικά αποτελέσματα ανεβάζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Τα εταιρικά αποτελέσματα ανεβάζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, χάρη σε μια σειρά από θετικά οικονομικά αποτελέσματα εταιριών όπως η ASML, η Novozymes και η Burberry.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,3%. Ο βρετανικός δείκτης blue-chip FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,4%, αντιστρέφοντας μέρος των απωλειών της προηγούμενης συνεδρίασης όταν η άνοδος της λίρας άσκησε πιέσεις στις εταιρίες που αντλούν τα κέρδη τους σε δολάρια.

Η μετοχή της ASML ενισχύθηκε κατά 4,5%, σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, αφού τα κέρδη της ξεπέρασαν τις προβλέψεις ενώ η Novozymes ενισχύθηκε κατά 5,2% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου.

Η Burberry σημείωσε άνοδο 1,6% μετά την ανακοίνωση μεγαλύτερης της αναμενόμενης αύξησης 3% στις συγκρίσιμες πωλήσεις λιανικής το τρίτο τρίμηνο.

Η μετοχή του εκδοτικού οίκου Pearson σημείωσε βουτιά άνω του 24%, ωστόσο, και αναμένεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη ιστορικά ημερήσια πτώση του καθώς αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις του για την κερδοφορία των επόμενων δύο ετών και είπε ότι θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει το μέρισμα για το 2017.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.