Quantcast
Τα εταιρικά αποτελέσματα προκαλούν διακυμάνσεις στις ευρωπαϊκές αγορές - enikonomia.gr
share

Τα εταιρικά αποτελέσματα προκαλούν διακυμάνσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Με δυσκολίες ξεκίνησε η περίοδος ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων ευρωπαϊκών εταιριών, με την προειδοποίηση της BT Group για την κερδοφορία της να οδηγεί σε σημαντικές απώλειες τη μετοχή της, και τις πιέσεις να αντισταθμίζονται εν μέρει από την άνοδο των ιταλικών χρηματοοικονομικών και μεταλλευτικών εταιριών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,1%, με τον βρετανικό δείκτη blue chip FTSE 100 να είναι αμετάβλητος σε ποσοστιαίους όρους.

Άνοδο 8,3% κατέγραψε η ιταλική ασφαλιστική Generali αφού απέκτησε το 3% του μετοχικού κεφαλαίου της Intesa Sanpaolo, μια κίνηση που θεωρήθηκε αμυντικό μέτρο απέναντι σε μια εχθρική εξαγορά της. Ο μεγαλύτερος μέτοχος της Generali, η Mediobanca, ενισχύθηκε 7,4%.

Σημαντική άνοδο κατέγραφαν οι εταιρίες πρώτων υλών, χάρη στην υποχώρηση του δολαρίου. Πτώση άνω του 16% σημείωσε η BT αφού αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για το 2017 και το 2018 καθώς ανακάλυψε ότι οι παράτυπες λογιστικές πρακτικές στην ιταλική της μονάδα ήταν περισσότερο εκτεταμένες απ’ ό,τι θεωρούσε.

Τον τόνο στην αγορά αναμένεται να δώσει η σημερινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στη Βρετανία για το κατά πόσο η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μπορεί να εκκινήσει τη διαδικασία του Brexit χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.