Quantcast
Τα εταιρικά αποτελέσματα «βουλιάζουν» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Τα εταιρικά αποτελέσματα «βουλιάζουν» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, ύστερα από απογοητευτικές εταιρικές ανακοινώσεις, με την δανέζικη Novo Nordisk να παρασύρει πτωτικά την αγορά και την φιλανδική εταιρία λιανεμπορίου Kesko να υποχωρεί μετά τις χαμηλότερες των αναμενόμενων πωλήσεις.

Στις 10:12 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,3% ύστερα από κέρδη 0,9% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η μετοχή της Novo Nordisk υποχώρησε κατά 6,7% αφού η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία παραγωγής σκευασμάτων για το διαβήτη ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη τέταρτου τριμήνου ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις.

Η Kesko υποχώρησε κατά περισσότερο από 6% αφού η εταιρία κατέγραψε καθαρές πωλήσεις 2,77 δισεκ.ευρώ το τέταρτο τρίμηνο. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν καθαρές πωλήσεις 2,95 δισεκ.

Ωστόσο, οι απώλειες περιορίστηκαν από εταιρίες όπως η Reckitt Benckiser, η οποία ενισχύθηκε κατά 5% αφού ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την αγορά της εταιρίας βρεφικού γάλακτος Mead Johnson Nutrition σε μια συμφωνία ύψους 16,7 δισεκ. δολαρίων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.