Quantcast
Τέταρτο συνεχόμενο πτωτικό σερί για το πετρέλαιο - Πού κυμαίνεται η τιμή του - enikonomia.gr
share

Τέταρτο συνεχόμενο πτωτικό σερί για το πετρέλαιο – Πού κυμαίνεται η τιμή του

δημοσιεύτηκε:

Κάτω από τα επίπεδα των 80 δολαρίων το βαρέλι βρίσκεται σήμερα για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα η τιμή του πετρελαίου (brent)στον απόηχο της καθυστέρησης της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+. Όπως δείχνουν τα στοιχεία του investing.com, η τιμή του πετρελαίου ανήλθε σήμερα στις 12.08 ώρα Ελλάδας στα 79,39 δολάρια το βαρέλι.

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα 

 

 

Νωρίτερα Reuters.com ανέφερε πως τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent μειώθηκαν κατά 42 σεντς/ 0,5% και ανήλθαν στα 80,16 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού τύπου West Texas Intermediate μειώθηκαν κατά 49 σεντς /0,7% και διαμορφώθηκαν στα 75,05 δολάρια το βαρέλι.

Στο θέμα του πετρελαίου αναφέρεται και το δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το finance.yahoo.com . Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών αναγκάστηκε να αναβάλλει την περασμένη εβδομάδα τη συνεδρίαση του προκειμένου να αποφασίσει έως τις 30 Νοεμβρίου για την πολιτική εφοδιασμού, εν μέσω διαφωνίας για τις ποσοστώσεις. Η τελευταία αδυναμία στις τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού προέκυψε από το γεγονός ότι σχεδόν οι μισοί traders και  οι αναλυτές που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα του Bloomberg  δήλωσαν πως αναμένουν ο OPEC+ να λάβει επιπρόσθετα μέτρα για τη σύσφιξη της αγοράς. Αξιοσημείωτο είναι δε πως η τιμή του brent έχει υποχωρήσει κατά 1/5 από το υψηλό επίπεδο που βρίσκονταν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Αυτό συνέβη λόγω της αυξημένης προσφοράς πετρελαίου από χώρες εκτός ΟΠΕΚ+ αλλά και εξαιτίας του πολέμου μεταξύ Ισραήλ-Χαμάς. Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προέβλεψε πρόσφατα πως θα αλλάξουν τα δεδομένα στην αγορά πετρελαίου το 2024 .

Τι λένε οι αναλυτές

Η Σαουδική Αραβία και άλλα μέλη του ΟΠΕΚ+ θα αποφύγουν οποιαδήποτε διχόνοια, δήλωσε ο αναλυτής στην Commonwealth Bank of Australia, Vivek Dhar. Και συνέχισε λέγοντας πως ο ΟΠΕΚ θα πρέπει να ενεργήσει με τέτοιο τρόπο ώστε να μετριάσει τις ανησυχίες της αγοράς για ένα μεγάλο πλεόνασμα στο πετρέλαιο  το 2024.

Επίσης επισημαίνεται πως από την Πέμπτη θα γίνει η COP28  στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο πρόεδρος της Συνόδου κορυφής είναι επίσης επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πετρελαίου του παραγωγού ΟΠΕΚ . Και αυτός είναι ο λόγος που αυτή η σύνοδος Κορυφής για το κλίμα είναι μια από τις  πιο αμφιλεγόμενες.

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.