Quantcast
Τιμές πετρελαίου: Άνοδος 4% μετά το ράλι της βενζίνης και του ντίζελ - enikonomia.gr
share

Τιμές πετρελαίου: Άνοδος 4% μετά το ράλι της βενζίνης και του ντίζελ

δημοσιεύτηκε:

Οι τιμές του αργού αυξήθηκαν περίπου 4% σήμερα, καθώς το ράλι των τιμών της βενζίνης και του ντίζελ στήριξε τα κέρδη της αγοράς πετρελαίου, η οποία είχε ήδη ενισχυθεί από την απεργία στον πετρελαϊκό κλάδο της Βραζιλίας και τα προβλήματα στη φόρτωση του λιβυκού αργού.

Η τιμή του μπρεντ αυξανόταν πριν λίγο κατά 1,9 δολάρια ή 3,9% στα 50,78 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αμερικανικού αργού κερδίζει 2 δολάρια ή 4,3% στα 48,14 δολάρια.

Η ανάκαμψη των τιμών σημειώθηκε πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου. «Εάν παρατηρήσει κανείς την κατάσταση από την πλευρά της προσφοράς, η μεγάλη εικόνα είναι απαισιόδοξη. Όμως, η κίνηση των τιμών δείχνει ότι η αντίσταση είναι μεγαλύτερη τώρα», δήλωσε χρηματιστής της αγοράς πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Η τιμή της αμερικανικής βενζίνης RBc1 έκανε άλμα σχεδόν 6% και του εξαιρετικά χαμηλού σε θείο ντίζελ Hoc1 κατά σχεδόν 5%, διευρύνοντας τα κέρδη τους το απόγευμα, λόγω προσδοκιών ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει μείωση των αποθεμάτων διυλισμένων προϊόντων την περασμένη εβδομάδα, παρά τις προβλέψεις ότι θα ανακοινωθεί ταυτόχρονα και αύξηση των αποθεμάτων αργού κατά 2,8 εκατομμύρια βαρέλια.

Η απεργία των εργαζομένων στη Βραζιλία, της ένατης μεγαλύτερης παραγωγού στον κόσμο, που ξεκίνησε την Κυριακή, οδήγησε σε μείωση της παραγωγής κατά μισό εκατομμύρια βαρέλια τις πρώτες 24ώρες και επιβράδυνε την ημερήσια παραγωγή της κρατικής εταιρείας Petrobras κατά περίπου 25%, σύμφωνα με το συνδικάτο.

Στη Λιβύη, ο σταθμός εξαγωγών στο ανατολικό λιμάνι της Ζουετίνα ήταν κλειστό και η φόρτωση δεν ήταν δυνατή για λόγους ανωτέρας βίας.

 

Πηγή: Reuters

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.