Quantcast
Τιμές πετρελαίου: Πτώση μετά την πρόβλεψη της Goldman για 20 δολάρια το βαρέλι - enikonomia.gr
share

Τιμές πετρελαίου: Πτώση μετά την πρόβλεψη της Goldman για 20 δολάρια το βαρέλι

δημοσιεύτηκε:

Πτωτικά κινήθηκε σήμερα η αγορά πετρελαίου, μετά την πρόβλεψη της αμερικανικής τράπεζας Goldman Sachs ότι η τιμή του αργού μπορεί να βουλιάξει έως τα 20 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη συνέχεια η πτώση περιορίσθηκε από τα στοιχεία που έδειξαν μείωση των γεωτρήσεων στις ΗΠΑ.

Η Goldman μείωσε την πρόβλεψή της για την τιμή του αμερικανικού αργού το 2016 στα 45 δολάρια το βαρέλι από 57 δολάρια και για την τιμή του μπρεντ στα 49,50 από 62 δολάρια το βαρέλι, αναφέροντας την υπερβάλλουσα προσφορά και τις ανησυχίες για την κινεζική οικονομία.

Η γερμανική τράπεζα Commerzbank αναθεώρησε επίσης προς τα κάτω την πρόβλεψή της σήμερα, ακολουθώντας μία σειρά τραπεζών που έχουν προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση λόγω ανησυχιών για την υπερπροσφορά του πετρελαίου.

«Η προσφορά στην αγορά πετρελαίου είναι ακόμη πιο μεγάλη απ’ ότι αναμέναμε και προβλέπουμε αυτό το πλεόνασμα να διατηρηθεί και το 2016», σημειώνει η Goldman Sachs σε σημείωμα με «χαμηλότερη για μεγαλύτερο διάστημα»

Η Goldman δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της πτώσης των τιμών κοντά στα 20 δολάρια το βαρέλι. «Αν και δεν είναι το βασικό μας σενάριο, η πιθανότητα να μειωθούν οι τιμές πετρελαίου σε τέτοια επίπεδα … μεγαλώνει, καθώς τα αποθέματα συνεχίζουν να αυξάνονται.
Η τιμή του αμερικανικού αργού μειώθηκε σήμερα 2% λίγο κάτω από τα 45 δολάρια, ενώ του μπρεντ υποχώρησε 1,1% στα 48,35 δολάρια.

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.